home English version contact Koome Webservices

   
Services:
(Dynamic) Web design
Scripting
Search Engine Optimization
Website-promotie
Content-management
(Digital) Design
Consultancy

Overigen:
Tarieven
Contact

 

Search Engine Optimization

'Het Internet is een marktplaats met vele miljoenen potentiële klanten.' Een veelgebruikte kreet die bij velen voor teleurstellingen heeft gezorgd. Want hoewel er inderdaad vele miljoenen mensen dagelijks over het Internet surfen zijn dit zeker niet allemaal potentiële klanten. Sterker nog: slechts een zeer beperkt deel van al deze mensen behoort tot het selecte gezelschap dat tot de doelgroep van de site gerekend kan worden. Een goede reden dus om er alles aan te doen om die kleine groep ook daadwerkelijk als bezoeker op de site te krijgen. Hiertoe zal de site goed moeten scoren in zoekmachines en web-directories.

Optimaal toegespitst op de uiteindelijke klant

Voor veel mensen is Search Engine Optimization (SEO) een soort magische truc om de site ineens veel hoger in zoekmachines te laten opduiken. Er is echter niets magisch aan. Het enige dat wordt gedaan is, binnen de regels van zoekmachines, de site zo optimaal mogelijk toespitsen op de wensen en behoeften van de doelgroep. Voor verschillende sites doe ik zowel de optimalisatie voor de zoekmachines alsook het daadwerkelijk aanmelden bij zoekmachines.

Niet alleen voor de zoekmachine

Om daadwerkelijk bezoekers te krijgen die op zoek zijn naar uw product dient de site te zijn ontworpen op een manier die voor zoekmachines makkelijk is te begrijpen. Het ontwerpen voor een zoekmachine kan echter ook doorslaan met een negatief effect als resultaat: dat de site voor gewone, menselijke, bezoekers niet meer overzichtelijk en duidelijk is. Daarom zoek ik altijd naar een balans tussen het optimale ontwerp voor de zoekmachine en dat voor de gewone bezoeker. Op die manier krijgt de site niet alleen meer bezoekers, maar zullen het ook tevreden bezoekers zijn.

Evaluatie: meten is weten

Zowel vooraf, gedurende als na het optimaliseren en aanmelden wordt continu de voortgang geëvalueerd. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de resultaten van uw eigen website, maar ook die van uw belangrijkste concurrenten. Op die manier kan de optimalisatie immers efficiënter worden uitgevoerd en daar waar nodig tijdens het proces worden bijgestuurd. 
Copyrights © 2003-2024 Raymond Koome