home English version contact Koome Webservices

   
Services:
(Dynamic) Web design
Scripting
Search Engine Optimization
Website-promotie
Content-management
(Digital) Design
Consultancy

Overigen:
Tarieven
Contact

 

Scripting

Statische websites bestaan uit pagina's die niet steeds opnieuw worden aangepast als een bezoeker een pagina oproept. Statische pagina's zijn precies zo opgeslagen op de server zoals de bezoeker ze ziet. Dynamische pagina's echter zijn vaak opgeslagen op een manier dat ze afhankelijk van variabelen er voor elke bezoeker of op andere tijdstippen er anders uitzien. Voor het maken van dynamische websites is het in veel gevallen nodig om te werken met scripts (codes) en/of programmeertalen, zoals JavaScript, PHP, ASP en Perl (CGI).

Lagere kosten door 'customizable scripts'

Hoewel iedere klant eigen wensen en eisen heeft is het niet altijd nodig om scripts volledig opnieuw te ontwikkelen. Er zijn op Internet vele voorbeelden van 'customizable scripts' gratis te downloaden. Dergelijke scripts zijn reeds ontwikkeld en hoeven hier en daar alleen nog maar te worden aangepast aan de specifieke wensen en/of eisen. Op die manier kunnen de kosten van het ontwikkelen van scripts veel lager uitvallen van bij een volledig 'custom-made' script.

Voorbeelden van scripts

Simpele scripts geven alleen de datum of dag weer op een pagina, terwijl meer ingewikkelde scripts bijvoorbeeld de mogelijkheid bieden om een online shop te beginnen, een forum te openen of bezoekers met elkaar te laten chatten. Zeker door scripting te combineren met een database kunnen de mogelijkheden voor een website sterk worden uitgebreid. Denk hierbij aan een overzicht van producten, een catalogus, een doorzoekbare lijst met veel gestelde vragen of een archief van nieuwsitems. 
Copyrights © 2003-2023 Raymond Koome